Две от най-важните вътрешноквартални улици в районите „Южен“ и „Западен“ ще бъдат ремонтирани през 2018 година, анонсираха кметовете Борислав Инчев и Димитър Колев. Двете улици са заложени в капиталовите програми на районите, като при разпределението на Бюджет 2018 ще стане ясно колко пари ще бъдат отпуснати за тях. И двата участъка са на паваж, който е силно компрометиран.

Улицата в Кючука е основна връзка, като по нея минават и линии от градския транспорт. За „Даме Груев“  вече бяха гласувани средства за проектиране, като догодина може да се престъпи към ремонта. Тя ще се прави на етапи, а на места ще се разширява.  Предвижда се асфалтова настилка, нови тротоари и осветление, както и паркоместа.

Друга основна връзка, но в квартал Христо Смирненски е „Генерал Колев“. Тя обслужва няколко микрорайона, които използват улицата, за да излязат на „Пещерско шосе“. През нея се стига и две детски градини и училище „Елин Пелин“. Планът за там е преасфалтиране, около 100 нови паркоместа, тротоари и ново осветление.