Втора обществена поръчка за 880 000 лева без ДДС е пуснала администрацията на район „Южен“. Тя е за ремонт на улична мрежа, тротоарни и паважни настилки.  Тя е обособена в три позиции, като в първата се включва ремонт и полагане на асфалтови настилки по улична мрежа и прилежаща улична регулация западно от ул. „Димитър Талев“. В това число влиза включително  ул.“Димитър Талев“, както и улици в  кв. „Христо Ботев – север“, кв. „Христо Ботев – юг“, ЖК „Южен“, кв. Коматево, кв. „Остромила“ и част от кв. „Македония“

Втората позиция е за улици източно от ул.“Димитър Талев в кв. „Въстанически– север“, кв. „Въстанически– юг“, кв. „Беломорски“ и част от кв. „Македония“.

Третата позиция е за изграждане на тротоарни и паважни настилки и прилежаща улична регулация в район „Южен“.

Преди по-малко от месец от администрацията пуснаха поръчка за изграждането на над 250 паркоместа на 5 обособени паркинга.

Първите два паркинга ще бъдат за по 60 автомобила и се намират на бул. „Александър Стамболийски” номера 36 – 52, а другият на номерата 68 – 84.  Кметът на района Борислав Инчев обясни, че в тези позиции ще се иска от изпълнителя да се ремонтират и походите към бъдещите паркинги. В момента на тези места има гаражи, които ще бъдат премахнати. Пространство с гаражни клетки, което също ще се превърне в паркинг, е на улица „Иван Гарванов” 46. Там се очаква да бъдат направени 42 места за паркиране на автомобили.

Четвъртият паркинг е на улица „Спартак”. Там масово се спира по зелените площи, като новото съоръжение ще побира до 50 автомобила.

Последната позиция е за изграждането на паркоместа на улица „Асен Христофоров” 2-6. Там проектът ще бъде направен за между 40 и 50 автомобила.