Участък от Коматевския възел се превърна в автоморга. Причината е огромен кратер, който е зейнал между две от платната от западната страна. Читател на TrafficNews.bg ни изпрати снимки, на които се вижда как три автомобила сменят гуми заради дупката, в която са паднали в капан.

Тя е дълбока около 10 см, а в краищата и са се заформили остри ръбове, които са като шило, попадне ли вътре гумата.

 „При слизане от квартал Смирненски към Кючука има невероятна дупка. В рамките на 15 минути 3 автомобила пострадахме по един и същ начин. В следствие на удара единият тас падна, търсейки го открихме още няколко в близост до въпросната дупка, което е ясен показател, колко хора ежедневно пукат гуми и кривят джанти”, пише нашият читател, който е изпратил и пораженията по джантите.

Оказа се, че и намирането на отговорния район за поддържането на участъка, не е лека задача. Коматевският възел е поделен на три района – „Централен”, „Южен” и „Западен”. Всеки един от трите районни кмета имат отделен участък, който трябва да поддържа. Границите обаче не са толкова ясни.  Тръгвайки по следите на дупката-шило, първо се свързахме с кмета на район „Южен” Борислав Инчев. Веднага, след като предадохме сигнала, той обиколи булеварда, в частта, която е на район „Южен” и се оказа, че не е в неговите компетенции.

Дупката се оказа точно на границата между район „Централен” и „Западен”, като трудно можело да се определи къде точно попада тя. Въпреки това кметът на „Западен” Димитър Колев заяви, че поема ангажимент да запълни опасната дупка, за да не се рови в кадастри и да се препредава информацията.

Логичният въпрос е дали този тип пътни участъци не трябва да се поддържат от Голяма община, вместо районните кметства да се чудят кое кой трябва да поддържа.