Последният слой асфалт на булевард „Васил Априлов” е положен, видя репортер на TrafficNews.bg. Фирмата „Пътинженеринг проведе офанзива през последните три дни и е изпълнила предсрочно ангажимента си. Преди седмица, кметът Иван Тотев заяви, че до 3 март пътят ще бъде пуснат, като на фирмата й трябваха два дни с температура над 5 градуса, за да се положи последния слой.

Сега остава да се сложи маркировката на пътя, след което може да се свика комисия между Община Пловдив и КАТ. След нея движението по булеварда може да тръгне. Строителите ще продължат да работят по тротоарите и велоалеите, като трябва да се изградят и спирки, преди да тръгне градският транспорт.

Нова организация ще има на  кръстовището с булевард „Свобода”. Там са сложени светофарни уредби, които ще регулират движението.

Припомняме, че строителните дейности по същество на булеварда започнаха през есента на 2017 година. Преди това от ЕВН положиха топлопровод, а от ВиК смениха магистралния водопровод. Реконструкцията струваше близо 2 млн. лева от „Войнишка слава” до „6 септември”.

Градските власти вече подготвят трасето и за разширение. Предвижда се западният тротоар да стане разделителна ивица, а пътят да се разшири. В бюджета за 2018 година са предвидени 2,7 млн. лева за разширението на булеварда, като предстоят и няколко отчуждителни процедури. Ако няма проблеми с тях , разширението може да стартира.