Нов паркинг с капацитет 63 автомобила бе открит днес от кмета на Район „Южен“ Борислав Инчев и градоначалника Иван Тотев. Той е разположен на ул. „Димитър Талев“, точно срещу бензиностанцията „Хаджията Груев“ и се оказа най-желаният паркинг от всички новоизградени до този момент.

До днес в Районната администрация над 110 души са подали заявления, че искат да наемат паркоместа. Това на практика означава, че е необходимо да се проведе търг, за да се избегне това ще се изчака новата наредба, която трябва да бъде приета в Общинския съвет през септември. 

Борислав Инчев сподели, че е имал не един и два сигнала за това, че на този паркинг вече са избухвали скандали между съседи кой и къде да паркира. 

От 63-те места, 55 ще бъдат пуснати на търг. Други 5 ще бъдат оставени за свободно ползване, а три ще бъдат предоставени за ползване от хора с увреждания. Цялата инвестиция възлиза на 145 хил. лв., в т.ч. изграждането на нови тротоари, ново осветление, дъждоприемни шахти и други прилежащи съоръжения.