Градската организация на ДСБ ще сигнализират институциите на национално ниво заради нередности около Транспортния проект, както и нефункционирането на ел таблата и системата за електронно таксуване. На пресконференция днес градският лидер на партията Йордан Иванов и ген. Атанас Атанасов заявиха, че има груби нарушения от страна на Община Пловдив, а именно:  

1. Община Пловдив е ощетила пловдивчани, като е разплатила сумата от почти 8 200 000 лв. за транспортния проект без фирмата изпълнител да си е свършила работата (в нарушение на договора). 

2. Общината си е вързала ръцете като е подписала документи за свършена работа, и сега не може да иска неустойки от фирмата изпълнител в размер на близо 82 000 лв. на ден (общо почти 5 000 000 лв.).

3. Общината е излъгала държавата, като е подала официална информация, че целият договор е изпълнен в срок и пълен обем.

От ДСБ искат от Община Пловдив да кажат кой е подписал протоколите и е извършил плащането към фирмата, щом работата не е била свършена?

„Имахме няколко отсрочки вече.  Системата трябваше да заработи на 1 април, след това на 30 септември, а тя все още не функционира. Но общината отново излъга пловдивчани – проектът още не е пуснат в експлоатация.

Още тогава предупредихме, че ако никой не понесе отговорност за тези груби нарушения с парите на пловдивчани, ние ще сигнализираме институциите на национално ниво”, заяви Йорданов.  Той заяви, че вече са пуснати жалби към управляващия орган на програмата.

След като общината вече е признала работата за свършена и е изтъргувала интереса на пловдивчани, единственото решение е общината незабавно да изиска от фирмата изпълнител гаранционно да отремонтира системата! Тази възможност съществува в договора между общината и фирмата.

Още новини ТУК

TrafficNewS.bg