Община Пловдив спря обществената поръчка за закупуването на нов лек автомобил за близо 120 хил. лева,  научи TrafficNews.bg. Преди повече от два месеца градските власти пуснаха обявлението за новата кола, но то е било спряно. Причината е несъответствие между предмета на поръчката и техническата спецификация. Поради тази причина от градските власти са пуснали нова огледална поръчка, в която грешката е отстранена, като отново събират оферти.

В сумата от 105 хил. лева без ДДС,  освен доставката на новия автомобил е записано и изискването за неговото сервизно обслужване поне в следващите три години.

В техническите параметри е записано, че тя трябва да бъде седан с минимален брой седящи места 5 и 4 врати. Работният обем на двигателя да е над 1950 см3, а мощността минимум 120 kW. Колата може да бъде дизел или бензин, но задължително екологичният клас да е минимум Евро 6. Задвижването може да е предно или задно, като скоростната кутия също може да е ръчна или автоматична. Задължително условие е джантите да са алуминиеви с гуми 16”.

Идеята на новия автомобил е кметът Иван Тотев да приема  височайши гости на Пловдив през 2019 година. В момента най-представителната кола е 10-годишен „Хюндай Соната”, който се ползва от градоначалника.