Стадион Пловдив ще бъде модернизиран на 11 етапа, които в голямата си част ще бъдат независими един от друг. Най-малко 3 етапа ще бъдат нужни, за да може съоръжението да приема футболни срещи от А група и състезания по лека атлетика. Това стана ясно по време на представянето на техническото задание от арх. Валентин Маринов, по което ще се изготви самият проект на стадиона.

Първите 3 етапа включват ремонт на тревното покритие и лекоатлетическата писта, премахването на т.нар. насипни трибуни, както и ремонтирането на първия ред от стадиона на долното ниво, изграждането на ВИП ложа и поставянето на малка част от козирката. Останалите 8 етапа ще се изпълняват постепенно през годините, като крайната цел е стадионът да отговаря на всички изисквания на ФИФА, УЕФА и Международната федерация по лека атлетика.

Кметът Иван Тотев обясни, че следващата година концентрацията ще бъде единствено върху първите 3 етапа, за да може стадионът да отвори врати за мачове от А група и първите предварителни фази на евротурнирите. Очаква се до края на годината да бъде пусната обществена поръчка за проект, а първата копка да бъде направена най-късно в началото на 2020 г. Реалистично е стадионът да отвори врати през 2021 г. за първите мачове и състезания, като предполагаемата сума ще бъде около 15 млн. лева.

Очаквайте детайлния проект на проект Валентин Маринов!