Сагата със сливането на МБАЛ "Св. Мина" с МБАЛ "Св. Пантелеймон" приключи след близо година дебати и отлагания. С огромно мнозинство от 42 гласа за и само 5 против в Пловдив остана само една общинска болница, която ще носи името МБАЛ "Св. Пантелеймон". Дебатите за сливането в Общинския съвет продължиха повече от 2 часа, като отявлени противници на преструктурирането бяха само Патриотичния фронт. Само техните представители гласуеваха против предложението. Изненадващо от БСП подкрепиха решението, но Николай Радев заяви, че пред двете опции- закриване на болницата или преструктурирането й, те не са имали друг избор. 

По време на дебатите Дани Каназирева предложи д-р Цветан Деведжиев, който е шеф на Кардиологичното отделение в МБАЛ "Св. Мина", да стане зам. директор на новата структура, като отговаря само за дейностите в бившата Първа градска. Самият Деведжиев на микрофон заяви, че това преструктуриране няма да доведе до абсолютно нищо, тъй като не може две губещи болници да се превърнат в една печеливша. Той до последно поддържаше тезата си , че е необходимо изготвянето на бизнеесплан, който да запази самостоятелността на  МБАЛ "Св. Мина" . 

След като решението бе прието, Деведжиев заяви, че няма как да приеме този пост, тъй като не може да работи с човек като д-р Петко Недев, който ще е директор на новата структора. По думите му вече има депозирани 32 оставки на лекари като дори има предложение от частна болница цялата кардиология да се премести при тях. Кметът Иван Тотев заяви, че това е бил единствения път за да може МБАЛ "Св. Мина" да продължи да съществува като болница и вътре да се запазят всички здравни дейности. Той се надява д-р Деведжиев да преосмисли решението си, като ще покани двамата с Петко Недев на кафе следващата седмица,за да може да говорят конструктивно, след като вече са отминали емоциите.