Едно общество се познава по това как членовете му се отнасят към най-уязвимата част от обществото. Този афоризъм  е един от най-цитираните, когато видим неправдата сред нас. Макар по-често да ставаме свидетели на гледки, в които виждаме на преден план страданието, това автоматично не означава, че тези ситуации преобладават сред нашето общество. Всъщност, всеки ден могат да се открият малки, но изключително трогателни и добри дела, които остават в страни от общественото внимание.

Едно такова дело бе извършено от хора, които не толкова често влизат в светлината на прожекторите в това си амплоа. След един подхвърлен призив, рокери от Пловдив взеха присърце каузата, която е да направят средата на малките деца по-красива и приветлива.

След края на работния ден, мъжете от клуб „Бензин” яхнаха моторите си и отидоха в детски ясли „Дара” в район „Западен”. Там ги чакаше една олющена ограда, която те приеха да преобразят.

Инициативата за боядисването на оградата е тръгнала от директорката на яслите Иванка Терзиева.

„Потърсихме момчетата, дали биха могли да ни съдействат, тъй като изпитахме затруднения при предишното боядисване на оградата. Те без да се замислят откликнаха на поканата. Още от първия път намерихме и хора, които веднага решиха да помогнат и да дарят боя. Когато има нещо хубаво да се случи то се нарежда от само себе си”, каза директорката на детското заведение.

Боята е била дарена от Георги и Милена Петкови, които имат магазин за бои, като веднага се откликнали на молбата. Целият труд и необходимите инструменти пък са били поети от мотоклуба.

„Обадиха ни се и ни помолиха, ако можем да се включим в боядисването. Всички момчета приеха радушно идеята, като дори не се замислиха. Всяка година ние се включваме в благотворителни инициативи за хора в беда и деца и помагаме с каквото можем”,каза президентът на мотоклуба Ангел Василев. Той каза, че до няколко дни оградата ще е готова и се надява на 1 юни децата да посрещнат празника в една по-красива атмосфера.

„Поздравявам момчетата за труда и благородната кауза, с която са се заели. Тъй като карам мотор и аз реших да се включа. Винаги сме насреща при подобни инициативи”, каза кметът на район „Западен” Димитър Колев, който също се включи в боядисването.