Холивудски екип окупира Братската могила за началото на снимките на поредния филм от поредицата „Doom”. Лентата е базирана на популярните електронни игри, а кадри от нея ще бъдат заснети под тепетата, пише PlovdivTime.bg. В момента техническите екипи подготвят терена около комунистическия монумент за снимки. Камиони са оградили мястото, а работници изсипват върху плочките пясък. 

Разрешителното за снимките е до 17 май, а активната работа на кинаджиите започва от утре. Филмът е продукция на Universal Studio, а в България работата на терен се подсигурява от Б.У.Ф.О. ООД. 

Режисьор е Тони Джилио, който стои зад продукциите „Timber Fall”и „Extraction, Chaos”. Главната роля ще изиграе Ейми Менсън („Once Upon A Time”, „Being Human”, „The White Princess”). Тя ще промени традицията досега в предходните епизоди на  Doom, където главната роля се изпълняваше от мъже.  Друга звезда в лентата – Нина Бергман, вече обяви в Туитър, че пристига в България и ще участва в „Doom”. 

Според списание Variety с дистрибуцията на новия филм ще се заеме „ Universal  1440 Entertainment”. 

Това е втората филмова продукция само за няколко месеца след „Хелбой 3” с Мила Йовович, която избира за естествен декор необичайната архитектура на Братската могила.Запознати твърдят, че  това няма да е последната лента до края на годината, която ще се снима там.