Табела „Частен имот” и метална ограда бяха сложени на парцела на площад „Централен”, който бе взет от Община Пловдив преди месеци. Очевидно дългогодишната сага е с нов обрат, като в момента, реститутите на имота са влезли във владение. 

През декември там бяха съборени няколко магазина, след решение на ВАС, на което Община Пловдив стъпи.  Тогава на място присъстваха двама от общо 30-те съсобственици на земята, които твърдят, че притежават всички нотариални документи. Те се заканиха, че ще направят всичко възможно да си върната земята и да получат обезщетение за съборените сгради.

Това е втори удар в рамките на 2 дни за градските власти и намеренията им за реновация на площад „Централен”. Припомняме, че вчера  фирмата „Ремс строй” блокира и поръчката  реконструкцията на площад „Централен”.  

Жалбата на Анка Ангелова от село Антоново е отново по повод разяснения на процедурата. На практика това блокира облагородяването на площад „Централен“, който е на стойност 12 млн. лева.

Така с блокирането всички действия по хода на процедурата се преустановяват до влизане в сила на определението, с което се отхвърля искането за налагане на временна мярка, или решението по жалбата, ако е наложена временната мярка. Независимо от решението на КЗК, то може да се обжалва в Административния съд.

В поръчката за площад „Централен” влиза подмяната на 20 декара настилка, като и пространството, което е заградено влиза в намеренията на градските власти .

Очаквайте подробности!