2019 бе една година щедра на модни предложения. Последният месец на всяка година по правило е време за равносметки и ние правим нашата модна такава, заедно с авторът на новата ни рубрука "Из мемоарите на една позьорка" - Гери Георгиева.

Заедо с нея ще се впуснем в шопинг приключение из Манчестър - градът, в който Гери живее в момента. 

Както вече знаете, тя е смела в избора си, а изборът й на аутфит е като хамелеон - днес може да я видим облечена в блестяща прилепнала рокля, а утре с маратонки, анцунг и хапка в генгста стил. 

Обикаляйки по множеството модни магазини и молове в космополитен Лондон, зоркият й поглед не пропусна да "сканира" момите англичанки и техният уличен стил. Вдъхновена от витрините и дамите с вкус, днес Гери ни пренася в най-популярната социална мрежа Инстаграм, за да ни даде слайдващ урок по стил от мода, вдъхновен от няколко наложени инстаграмерки.

"Из мемоарите на една позьорка" - нова рубрика на пловдивчанката Гери ГеоргиеваТя приема себе си за хамелеон, защото постоянно се превъплащава в различни визии и излъчвания

И така... нека се потопим в дълбоките дебри на модата с Гери Георгиева или казано накратко "Позьорката":

Здравейте на всички от мен, позьорката... Както обещах, днес ще ви запозная с английският уличен стил и мода, който аз доста харесвам и донякъде следвам. Ще ви покажа няколко наложени инстаграмерки, които изразяват доста добре себе си, чрез силата на модата и техния усет към нея. Те са красиви, различни, интересни и разбиват на пух и прах твърдението, че всички представителки на тази националност са без зъби, неугледни, неподдържани и нелицеприятни.

Това, което ме очарова и грабна още в началото, когато се преместих в тази страна, беше, че като цяло англичанките, независимо от своята физиката, обичат себе си и се обличат доста, с каквото си пожелаят! Държат да са винаги с прическа и професионален грим, ако ще излизат вечерта и най-вече - не се интересуват от капризите на времето или като цяло за мнението на хората, спрямо личността им.

На вън може да е -10 градуса, но това няма да ги спре да излезнат само по тънка, сексапилна рокля и летни сандали, независимо дали вие удобрявате или не и начинът, по който ще ги гледате, докато преминават покрай вас. Всичко казано до момента, не е само за младите девойки, но важи и за бабета на преклонна възраст, които също се грижат добре за себе си и външния си вид и обичат да купонясват.

Доста често, когато съм на вън през уикенда, се чувствам сякаш съм на модно дефиле и с интерес се заглеждам по техните визии и превъплъщения. Има дами УАУ! 

Факт е, че тук в тази страна е пълно с изобилие от всичко, за което можете да се сетите и искате, свързано със света на модата, като цените варират от много евтино до изключително скъпо и в крайна сметка, всеки си заплаща според чергата и възможностите си. Тук много силно развито е и онлайн пазаруването. Буквално, с един клик на мишката, можете да получите това, което сте си поръчали още на същия ден, а то да дойде на прага на вратата ви - също толкова лесно и бързо.

Можете да го върнете, ако не ви става или харесва, като съответно си получавате пълното заплащане на продукта. Тук, целогодишно има страхотни намаления, както в магазините, така и в мрежата и именно за това, не ви трябват милиони, за да изразите себе си, ако нямате големи възможности и спокойно можете да покажете своя моден почерк, да блеснете, да се откроите от масата хора.

 

Наскоро открих доста готино приложение за телефона. Казва се “21 buttons”, в което популярните инстаграмерки, качват своите аутфити, на които е отбелязана марката на дрехите и аксесоарите им и каква е цената, за тези от нас, които се интересуват и така става лесно и за двете страни - от ваша, че не се налага да питате и да се молите за отговор от къде е това и онова и от тяхна, защото показват веднъж и после не е нужно да обясняват на всеки по отделно.

Самите вие, може да участвате със вашите си снимки и визии, ако пожелаете. Сега, нека ви покажа, как го правят в Англия. Бих желала да започна със Steffanideans. Тя е дръзка, провокативна и много сексапилна. Обожавам пиърсингите на нейните зърна, които тя загатва понякога.

Непосредствено след нея ви показвам Jessflanagan, която е доста екстравагантна и съчетава брилянтно всеки свой тоалет.

 

Няма да пропусна и Arianna Ajtar, която също така е и собственик на свой собствен лейбъл за дрехи и участва в редица благотворителности, защото за жалост губи рано своята майка от болестта рак.

 

 

На следващото място, но първа в сърцето ми е LissyRoddyy. Харесвам изключително много нейният изчистен и класен стил. Просто е зашеметяваща. Нейните снимки говорят достатъчно за това каква е и аз няма как да я опиша по-добре от това, което самата тя ни разкрива в профила си.

 

Не бих пропуснала да ви запозная и със Sarahhashcroft, която е с над 1 милион последователи и е доста симпатична и чаровна блондинка, която обикаля света и се наслаждава на живота. Сара също притежава свой собствен лейбъл за дрехи. Линк ще намерите в личният й профил в Инстаграм.

Тук някъде намирам място и за Imhannahwhiting, която също впечатлява със своята спортно елегантна, небрежна и изчистена визия.

Доста харесвам и сладката Leighwooz1, която е супер кукла и предимно обича да показва своят парти стил. Мога да ви покажа още много момичета, но ще спра, защото иначе трябва да напиша книга, а не статия.

В заключение бих казала, че ако искате да изглеждате като една от тях, за момента трябва да се запасите с дрехи, които са с по-големи размери от вашият реален- така наречените “oversized clothes”. Непременно трябва да присъстват в гардероба ви hoodies (суитчъри с качулка), sweaters, jumpers, (пуловери), разкъсани дънчици (boyfriend cropped, ripped jeans или mom jeans), спортни долнища (90s joggers), мечешки палта (teddy bear coats), големи чанти,тениски с къс и дълъг ръкав, големи спортни якета, маратонки тип “trainers” и кубинки. В момeнта, също така навлезнаха и пухкавите шапки-идиотки, както им казвахме ние, които могат да бъдат открити под името “faux fur bucket hat”. Те ще са интересен завършек към вашият цялостен аутфит, а също така ще ви и топлят. Освен, че всичко изброено до момента е адски готино, гарантирам и за това, че са удобни и комфортни дрехи и не само за зимата! 

X.O.X.O - искрено ваша "Позьорката"