Специални скенери от София се чакат на стадион „Пловдив”, които да изследват конструкцията на съоръжението. Зам.-кметът по спорт Георги Титюков обясни, че техниката е наета от арх. Валентин Маринов, който прави техническото задание на стадиона.

След като се направи обследването на конструкцията може да се престъпи и към разработването на проект. Очаква се той да е готов най-късно до септември 2018 година. Тогава ще стане ясно колко ще струва ремонтът на стадиона и ще се търси финансиране.

Припомняме, че по време на гледането на бюджета бяха изкарани 600 000 лева от заделените пари за стадиона. Те обаче ще бъдат върнати в същото перо, когато има готово техническо задание.

По предварителни данни част от трибуните – тези около зала „Чайка” трябва да се съборят. Там може да бъде изградена ВИП ложа и другите необходими неща за взимането на лиценз. Освен това ще се сложат седалки, смени тревното покритие  и ще се изгради ново осветление. Идеята е съоръжението да приема мачове от А група, както и концерти. Вече за втори етап може да се мисли за приемането на международни мачове.