Кадри от пропаднала трибуна на стадион „Пловдив” бяха публикувани в редица национални спортни издания. В тях  имаше информация, че пропадането се е случило наскоро, като има опасност и за цялото съоръжение.

Една от трибуните на ст. „Пловдив” пропадна

Въпросното пропадне е на повече от 10 години, като причината е  свлечения насип под него. Първият етаж на съоръжение е на насип, а втората част от стоманобетонна конструкция, като обследването  преди години показа, че няма опасност то да подаде.

Зам.-кметът по спорт Георги Титюков заяви, че въпросната част е оградена от години и там не се допускат зрители.

„Самият стадион няма Акт 16, но лекоатлетическата писта има разрешение за ползване. Няма опасност за останалите трибуни, като зрители се допускат само в централния сектор, който не е на насип”, каза зам.-кметът.

За съжаление, бъдещето на стадиона не изглежда светло. В миналия мандат имаше  идея да започне поетапното му възраждане, но след решението за финансирането на стадионите Ботев и Локомотив, идеята отиде на заден план.

„Имаше концепция, която е по  етапи стадионът да бъде ремонтиран. Сумата обаче е огромна и непосилна за бюджета на Пловдив. Отделно държавата даде сериозни средства за изграждането на двата стадиона. Единственият шанс според  нас да се случи реновацията на ст. „Пловдив” е да надделее разума по оста Пловдив – София. Вместо да се търси  терен във „Враждебна”или „Божурище” за нов национален стадион, този в Пловдив може да се превърне в такъв. Обикновено обаче разумът никога не е надделявал и каквото може да се направи в София, се е правило в София”, каза Титюков.