Община Пловдив официално прекрати обществената поръчка за доставка на седалките на стадион „Христо Ботев”, съобщи шефът на отдела Тодор Тодоров пред TrafficNews. Поръчката бе пусната вчера с индикативна стойност 2,4 млн. лева с ДДС а 18 159 седалки. Феновете на Ботев Пловдив обаче реагираха бурно, тъй като в техническото задание не е било упоменато, че те трябва да са сгъваеми.

„Подписах прекратяването на поръчката. От утре започва да тече 10-дневния срок за обжалване и след това ще може да пуснем нова. Ще променим техническото задание, като освен, че седалките са сгъваеми ще добавим и други детайли. Преди да я пуснем ще разговаряме и експерти в сферата, както и с представители на Сдружението на Ботев Пловдив”, заяви Тодоров. По думите му от Община Пловдив ще се опитат да пуснат новата поръчка до края на годината.

Припомняме, че в поръчката за 2,4 млн. лева бе залегнало, че седалките трябва да се 18 159 броя, като срокът на доставка 90 дни и срок на гаранция поне 2 години.

От общия брой на седалките 11 924 от тях ще са жълти, 6109 – черни, и 126 – червени, или цветове еквивалентни на посочените.  Седалките  в заданието трябваше да са изработени от полипропилен (РР) и да са оборудвани с вградена, интегрирана, метална конструкция.

Припомняме, че старите седалки бяха купени през 2014 година, но те не отговарят на изискванията на УЕФА, а освен това бяха за първоначалния проект на Колежа.

Община Пловдив пусна поръчката за седалките на "Колежа"Стойността и е 2,4 млн. лева с ДДС