Щом четете тези редове, най-вероятно сте почитател на спортните залози и знаете много за спорта, букмейкърите и пазарите. Това не ни изненадва, след като една статистика показва, че всеки втори човек в света поне веднъж е направил спортен залог. В бъдеще тази статистика може да се промени, но нека потърсим отговора на въпроса в заглавието.

Както знаем, всеки един букмейкър е отговорен за привличането на вниманието на аудиторията и това може да стане с колкото се може повече оригинални решения за спортните прогнози. Обръщаме внимание и на някои промоции, както ни посочват анализаторите с тези бонуси за Бет365 и точно там ще открием, че присъства въпросния парлей.

Какво обаче е той? За да дадем отговор, нека обърнем внимание на един малко по-познат залог – акумулаторът. Най-вероятно го познавате, но в случай, че не се досещате, известен е като права колонка и множествен залог. Неговата есенция е, че трябва да се съберат няколко любими  дербита, техният коефициент се събира на едно място и официално повишава нашата печалба.

До тук добре, ако се замислите, още някогашните букмейкъри предлагаха правата колонка, а във времето ще открием, че колкото повече срещи добавяме в секцията, толкова по-висок става риска, но с него и коефициента, който определя нашите печалби. Тоест при този вид залози имаме баланс.

Темата обаче беше за парлей залозите. Представете си следния сценарий – в една седмица откривате много интересни тенис двубои, покрай тях присъства и едно много добро футболно дерби и за финал в неделя ще гледате боксов мач. Разполагате обаче само със средствата за залог на едно спортно събитие.

Парлей залозите са точно това – възможността да комбинирате няколко спортни дисциплини в една, да вземете висок коефициент и да се възползвате от по-ниските залози. В общи линии това е основната разлика между парлей залозите и множествените такива. Истината обаче е, че когато имате малко по-голяма свобода, играете с по-малък риск от гледна точка на самия залог и ако направите някакво сложно чудо на спортните прогнози, повярвайте ни, скоро медиите ще пишат за вас.

Това не трябва да ви изненадва по никакъв начин, особено след като открием, че във времето самите ставки станаха много по-свободни и букмейкърите приемат с голямо удоволствие оригиналните предложения. Тоест трябва ви малко повече фантазия и малко по-разнообразна спортна програма – второто винаги е възможно, особено ако имате малко повече познания в спортните дисциплини – и автоматично може да се забавлявате с подобрената версия на множествения залог.

За какво трябва да знаете, когато правите парлей залози? Сложността им и проучването се повишават, след като трябва да прочетете малко повече за различните спортове, да се запознаете с потенциалните фаворити и дори да подготвите цялата спортна програма, ако искате да направите една по-вълнуваща спортна седмица. Добрата новина е, че реномираните брандове обръщат много внимание не само на спортните дисциплини, но и на различните първенства, за да имаме повече от достатъчно избор.

Някои експерти често съветват да не се ориентираме само в големите първенства, анализаторите например посочват и някои не толкова популярни лиги, където също се случват доста интересни обрати и също така са малко по-лесни за предсказване. Най-важното е да бъдете разумни и трезви, когато правите своите прогнози – емоцията не е била полезна за никого. Използвайте и функции като кеш-аут, когато може, за да редуцирате и допълнително риска.