Барселона надви с 3:2 Реал Мадрид в зрелищен двубой в Маями на финала на турнира International Champions Cup и направиха генерална репетиция за предстоящия дуел за Суперкупата на Испания.

За последно вечните съперници се бяха срещали в контрола извън Испания през 1982 година, когато Реал се наложи с 1:0 във Венецуела. Спиращото дъха първо полувреме предложи 4 гола - на Лионел Меси и Иван Ракитич за Барса, и на Матео Ковачич и Марко Асенсио за Реал. В началото на втората част Жерард Пике донесе победата на тима на Ернесто Валверде.

Барса атакуваше със звездното трио Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар. За бразилеца това може да е бил последен мач с екипа на каталунците. Очаква се до броени дни той да премине в Пари Сен Жермен. Голямата звезда на Реал Роналдо пък не игра в срещата. Кристиано излезе във ваканция след Купата на Конфедерациите, а по-късно през лятото стана баща на близнаци. Португалецът все още не се е включил към подготовката на клубния си отбор, а в последните месеци непрекъснато името му се спрягаше за трансфер, но самият той успокои феновете, че ще остане в Мадрид.