Застрахователната компания "Лев Инс" разпространи официално становище по повод скандала с италианския клуб "Палермо", който се оказа обект на злоупотреба, а името на компанията също бе замесено. Ето какво казват от застрахователната компания:

В началото на 2018 г.  с цел превенция и защита на своите клиенти ЗК „Лев Инс“ откри свои представителства  в няколко държави, включително и Италия. Целта на тези партньорства е да се окаже юридическа и медицинска помощ, както и цялостно съдействие на нашите клиенти. Преди по-малко от 24 часа, представителството на ЗК „Лев Инс“ в Италия чрез отдела си за Корпоративна сигурност, първо е узнало за замесването на името на Компанията в застрахователна измама, свързана с футболен клуб "Палермо".

 След установането на  брокера, който няма никакви отношения с Агенцията ни и респективно Компанията, осъществил злоупотребата на стойност 45 000 евро, от представителстовто  ни в Италия  се свързаха с мениджмънта на футболния отбор и ги уведомиха официално чрез сертифицирано писмо, че са станали жертва на застрахователна измама.

По молба на клуба към ЗК „Лев Инс“  Италия, днес е постъпило запитване да се направи оценка на риска и съответно да съдейства за решаване на казуса. Към момента и двете страни са сезирали прокуратурата и компетентните власти.

ЗК „Лев Инс“ се ангажира да съдейства на футболния клуб „Палермо“ , за да успее да  гарантират финансовото си състояние и да получи право да участват в Серия „Б“, след като в края на миналия сезон бяха отстранени от италианската втора дивизия, заради паричните си проблеми. 

Българска връзка във фалита на италианския тим на наш националФалшиви брокери измамили Палермо