Изпадналият във финансов колапс Палермо продължава да се бори със зъби и нокти за оцеляването си в Серия "Б" на Италия. Вчера сицилианци трябваше да представят гаранции за своята финансова стабилност, но това не се случи. От клуба обявиха, че това е само "технически въпрос" и документите вече са изпратени с дата и печат.

Междувременно обаче стана ясно, че клубът е бил измамен от български брокери. Шефовете на Палермо са преговаряли с представители на компанията "Лев Инс", която е трябвало да бъде гарант за дълговете на клуба. От вестник "La Repubblica" обаче са се свързали със застрахователната компания, откъдето са им съобщили, че не са влизали в контакт с италианския клуб. Това означава, че сицилианци са били измамени от фалшиви брокери. Впоследствие това бе потвърдено и от генералния директор на клуба Фабрицио Лукези.

Какво да ви кажа? Бяхме измамени. Разчитахме на грешните хора. Сега се опитваме да издействаме нова гаранция и да я депозираме. След това ще видим какво ще се случи. Истината ще излезе наяве утре. Няма как да продължим да работим с тези измамници, заяви Лукези пред "Gazzetta dello Sport", цитиран от sportal.bg.

Ако Палермо не успее да даде гаранции за своята финансова стабилност, клубът няма да получи лиценз за Серия "Б" и ще бъде изхвърлен в Серия "Д". Мястото му във втория ешелон пък ще заеме Венеция. В Палермо играе българският национал Ивайло Чочев, но той едва ли ще остане в клуба, ако той бъде изхвърлен от Серия "Б".