Пълен фалш се оказа пресконференцията на кандидат-купувачите на Локомотив Пловдив от италианския инвестиционен фонд, начело с Бенедето Манчини. Италианецът говори над 40 минути за това какво смята да прави в с пловдивския тим, но без абсолютно никаква конкретика.

Още преди старта на пресконференцията административният директор на Локомотив Атанас Узунов запита италианците защо правят този брифинг без дори да се влезли в контакт със собственика на клуба Христо Крушарски, както и да уведомят Община Пловдив за намеренията си.

Манчини обясни, че преди известно време е имало някакъв контакт със собственика на клуба, на който се оказа, че не знае името и му трябваше помощ, за да го произнесе. Тогава Крушарски бил дал уклончив  отговор дали е готов да се раздели с клуба.

След това започна и представянето на „проекта” на италианците. В началото той обясни, че вече такъв модел действа във футболни клубове в Швейцария, Русия, Словения и Украйна.  Като цяло идеята на Манчини била да събере опита на велики италиански футболисти, с които работи като Сабино Нела, който бе на брифинга, както и Джани Ривера.

С течение на времето да се интегрира моделътв цялото ниво на клуба, като постепенно са налагат млади футболисти и привличат качествени попълнения. Италианците искали да направят Локо Пловдив тим от европейска величина.

Манчини не каза нищо конкретно за инвестиционни намерения, развитието на базите, бюджет или цели на клуба. Единственият източник на финанси щял да бъде "международни инвестиционни фондове".

Те избрали Пловдив заради традициите и местоположението на града след внимателно проучване. Стана ясно обаче, че освен към Локомотив, те имали интерес и към друг елитен тим Верея.

Запитани къде този модел, за който обясняваха надълго и широко е успял, италианците заявиха, че те тепърва ги стартирали и не пожелаха да посочат нито един футболен клуб.

Относно фалиралия Латина, на който Манчини бе президент за няколко месеца, той се оправда с мафията и фалита, който бил обявен от съда в италианския град.

След края на брифинга италианските инвеститори отидоха, за да внесат предложението си за закупуване на Локомотив Пловдив. Ако собственикът отказал да продава, то щели да насочат усилията си към друг футболен клуб. 

Очаквайте подробности и пълен запис на пресконференцията, за да прецените дали намеренията на италианците са сериозни.