Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков беше на поредна среща за строителството на стадион "Христо Ботев". Нанков заяви, че е най-реалистично Ботев да играе на Колежа между юли и септември догодина.

"До 6 декември трябва да имаме цялото КСС за цялостното завършване на стадиона. Тогава можем да говорим и с цифри колко ще са необходими още. Няма как да стане февруари месец отборът да влезе на стадиона. Няма смисъл отборът да играе на незавършен стадион, защото строителството ще спре. Най-реалистично е септември, но може и за началото на новото първенство в края на юли. Феновете също обявиха, че искат завършен стадион и ние се стремим към това", заяви Нанков.

"Не е осъществен добър контрол от възложителя. За мен е важно да видим КСС-то и да начертаем точните мерки и може би ще са необходими още 10 млн. лева. Съблекалните ще бъдат на централната трибуна, а не на трибуна "Изток". Смятам, че така е най-удачно и всички бяхме да се преместят съблекалните от първоначалния проект. До 6 декември трябва да се вземат всички мерки за цялостното завършване на стадиона", каза Николай Нанков.