Изпълнението на целия проект на ст. „Христо Ботев” ще струва над 62 млн. лева! Това става ясно от новите количествено-стойностни сметки, направени от Община Пловдив, научи TrafficNews. Утре ще има оперативка между градските власти, строителя от фирма ПИМК и проектантите, на които ще бъдат оповестени точните суми за всеки от етапите, както и какви средства ще са необходими.

До този момент КСС-тата показват, че за първия етап ще трябва индексация от 5 млн. лева. Те са за строителните дейности дотук плюс завършването козирката на четирите трибуни и стадион, готов да домакинства от Първа професионална лига.

По първоначални разчети сумата трябваше да бъде 37 млн. лева, които са осигурени. От тях 25 млн. лева са отпуснати от кабинета „Борисов”, а останалите 12 млн. лева от заема, който тегли Община Пловдив.

Това значи, че градските власти трябва да осигурят допълнително 5 млн. лева за фирма ПИМК, която да довърши дейностите от първия етап. Не е ясно откъде ще бъдат взети тези средства, като вариантите са два – от републиканския бюджет или местния. Причината е, че Общината вече няма как да започва процедури по тегленото на нов  дълг, тъй като остават 9 месеца до края на мандата на кмета Здравко Димитров.

Няма яснота и откъде ще бъдат намерени и останалите 20 млн. лева за цялостното довършване на стадиона, ако Община Пловдив го достроява.