На официална церемония в Новотела Ботев валидира марка по случай 110-годишния си юбилей. Това беше и поредната инициатива по случай юбилея. 

Присъстваха и част от шампионския отбор на Ботев от 1967 - Иван Глухчев, Иван Кючуков. На церемонията бяха и още от легендите на Ботев като Костадин Костадинов, Славчо Хорозов. 

Официалното валидиране на марката направиха легендата от шампионския отбор Иван Глухчев, Рашко Стоянов и Дияна Ранчева - директор регионално управление Южен и централен район на Български пощи.

5500 броя са пуснатите марки, а тя е на цена от 3.30 лв. До четвъртък марката ще може да бъде закупена с печат от сградата на Пловдивската централна поща. 

Български пощи бяха направили временна пощенска станция, от която можеше да се закупи марката по време на събитието. 

"Искам да изкажа специални благодарности на Български пощи. Благодаря и на ръководството на Ботев, които помогнаха и на всички членове на инициативния комитет", заяви председателят на инициативния комитет по случай 110-годишния юбилей на Ботев Рашко Стоянов.

През годината с различни инициативи беше отбелязан юбилеят на Ботев. Те включваха - концерт, първа копка на мемориален парк, фотоизложба, издаване на комикс, конкурс за детска рисунка и други. 

На пощенската марка е изобразен вторият шампионски отбор на Ботев Пловдив от 1967 г. По този начин заедно със 110-годишния юбилей от създаването на клуба беше отразена и 55-годишнината от спечелването на шампионската титла на България. 

Автор на пощенската марка в блок е художникът Венцислав Йорданов. Това е и своеобразно продължение на издадената за стогодишнината пощенска  марка, на която е изобразен първият шампионски отбор на Ботев Пловдив от 1929 г. На блока към новата пощенската марка е отбелязан емблематичен момент от историята на клуба и стадион “Христо Ботев”, наричан от феновете “Колежа”.