Старши треньорът на Ботев Бруно Балтазар и капитанът на тима Тодор Неделев дадоха пресконференция за старта на подготовката и очакванията за втория полусезон в елита. Това беше и официална пресконференция на новия треньор на Ботев. 

"Моите първи впечатления са много добри откъм условия и организация. Всички в щаба ми са развълнувани и щастливи, че виждаме едни много добри играчи. Вижда се желанието на всеки един от играчите в тренировките. Има разочарование, че не сме на място, което ни приляга. Искаме да променим това. В петък играем контрола с Гигант и ще видим моментното състояние на футболистите. В неделя заминаваме за зимния ни лагер в Дубай. Изключително важен тренировъчен лагер за нас. Там ще се запознаем допълнително с качествата на всеки един футболист. Имаме и три приятелски срещи с много силни отбори и това е перфектен тест преди началото на втория полусезон. Мога да кажа, че 10-то място не прилага на Ботев. Продължаваме работа да променим това. Моментното състояние не прилага на отбора и се надяваме на по-добри резултати. На този етап е прекалено рано да коментираме за нови играчи и дали ще имаме освободени. Аз и ръководството на клуба сме постоянно в контакт и искаме да изберем най-доброто за Ботев. На този етап не мога да дам повече информация. По време на трансферен прозорец може да се случи всичко. Жозе Моуриньо е човек, който може да промени изцяло облика на един отбор. Моята философия обаче не е като на Моуриньо. Харесвам отбора да контролира топката, да бъдат интензивни. Когато загубим топката да направим всичко възможно да си я върнем. Отбор с философия, ментални качества и тим, който иска да печели мачове. За втори път съм в България. Впечатлен съм не само от Ботев, но и от Пловдив като град. Футболът е непредвидим и винаги може да се случи нещо. Искам да изпълня договора си до 2024г. Плановете ми с Ботев са дългосрочни и искам да остана дълго тук", заяви Балтазар.

"Искаме да направи всичко възможно клубът да прогресира и да върви нагоре. Използвах със схема 3-4-3 в предния ми клуб. В процес на подготовката ще видим коя ще е най-добрата за Ботев. Целите са ясни да направим промяна и да се изкачим в класирането. Сезонът е дълъг има много мачове и ще преследваме участие в евротурнирите. Искаме всички заедно да променим настоящата ситуация и Ботев да се изкачи в класирането. Със сигурност младите играчи в клуба имат изключителни качества. Аз съм налагал много млади играчи в моята кариера, а много от тях играят в много силни първенства и отбори. Идвам с отговорност да наложа и създам млади футболисти, които да прогресират в Ботев. Със сигурност ако имаме в академията петима футболисти като Тодор Неделев ще сме много доволни да ги развием. В момента се опитваме и правим връзката между отбора и академията. За в бъдеще ще наблюдаваме изкъсо нашите млади таланти и ще се опитаме да наложим част от тях. Не смятам да изневерявам на моите виждания и философия. Дилян Илиев - треньорът на вратарите остава в щаба, португалецът Гилермо Рамос ще е помощник-треньор - той работи с мен дълго време, Карлос Маркес ще бъде анализатор и с него се познаваме от няколко години, а кондиционен треньор ще бъде чехът Денис Каван и с него сме работили преди. Тошко е много важен за нас и националния отбор на България. Радвам се, че той е тук до мен и се възстанови от това, което се случи. Искаме заедно с Тошко да печелим с Ботев и да печелим привържениците на клуба.", каза новият треньор на Ботев. 

"Аз се чувствам добре. Тренираме интензивно и се подготвяме много добре. Надявам се да се подготвим на сто процента за старта на новия сезон. Вече съм на сто процента. Предстои преглед ми при нервохирург и се надявам всичко да е наред. Надявам се да играя още в първата контрола. Тренирам си нормално с отбора и се надявам да съм готов. Много добри са ми впечатления от новия треньор и се надявам да работим дълго с него", заяви Тодор Неделев.