Като политическа война определи министърът на финансите Владислав Горанов днешното изказване на президента Румен Радев по отношение на обществената поръчка на Агенция "Митници", спечелена от фирма, свързана с Димитър Желязков-Митьо Очите. Пред журналисти той припомни фактите около обществената поръчка, обявена през март 2016 г.

"Цитираната напоследък фирма печели три от обособените позиции, свързани с охрана на две почивни бази и едно митническо бюро в Ямбол на обща стойност 2 520 лева за две години за охрана с технически способ. В случая въобще не намирам мотивите за толкова остра реакция от страна на държавния глава", заяви Владислав Горанов. Той отбеляза, че неговата политическа позиция йерархично е доста по-надолу от тази на държавния глава, но въпреки това се чувства длъжен да защити колегите си от Министерството на финансите.

"Трябва ли да кажа, че началникът на отдела за обществените поръчки в Агенция "Митници" е сестра на високопоставен политик от БСП? Но това няма никакво значение, защото тя е на поста си повече от 20 години и ис върши парфектно работата. Затова няма да споменавам и името й", коментира Горанов. 

"Ако обаче позицията на президента е да атакува политически ГЕРБ, това е негово право на политик и държавен глава, въпреки че общото разбиране е, че и симпатизантите, и чиновниците на ГЕРБ са също граждани на България, които почитат и уважават българския президент. Ако той е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, е негово право, друг е въпросът какъв дивидент би донесъл това", заяви министър Горанов.


Президентът: Тече кампания, която се опитва да пришие Митьо Очите на служебното правителствоЖелязков е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без чадър от властта, каза Радев