Небеизвестният Стефан Балимезов - Яйцето е арестуван преди минути в Кючук Париж, научи TrafficNews.bg.

Очевидци твърдят, че криминално проявеният мъж е изведен с белезници от офиса на таксиметрова компания "Легия". В момента полицаи обискират мерцедеса му, който е паркиран близо до офиса. 

Балимезов е бивш управител на фирмата - превозвач "Легия". Впоследствие той я прехвърля на друго лице. 

Как премина акцията - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Балимеза е свързващото звено между фирмите „БАЛИ ГРУП” и „ЛЕГИЯ” , в които са прехвърлени голяма част от автомобилите, които преди са се водили към фирмите „ВИВАНТ” и „ЖЕЛОН”. Връзката бе разкрита от бившият  собственик на дружествата  – таксиметровия бос Йордан Йорданов. 

В края на януари бе направен опит за палеж на мерцедеса му в Кючук Париж. Тогава пред TrafficNews.bg Йорданов заяви, че палежът е умишлен и подозира бившата си жена и Стефан Балимезов, които са обсебили бизнеса му, докато той е излежавал присъда.  

Подпалиха колата на пловдивски таксиметров бос, било за отмъщение СНИМКИ и ВИДЕОЙорданов твърди, че поръчката е дошла от бившата му и Балимеза

През 2015 година в дружествата на Йорданов влезе Икономическа полици и данъчни, които установиха данъчни измами в размер на 1 230 204 лева. Йорданов не е подавал годишни данъчни декларации, не е регистрирал дружествата по ДДС, не плащал корпоративен данък.

Йорданов е осъден на затвор, но преди да бъде арестуван прехвърля фирмите на бившата си приятелка и брат й. Докато е зад решетките се разделя с Красимира, а тя влиза в схема с Балимезов. Двамата започват да въртят бизнеса на Йорданов, прехвърляйки фирмите на други лица.

В досието на Стефан Балимезов има закана за убийство, приготовление за грабеж, шофиране под въздействие на наркотици, побои, нанасяне на телесни повреди.