Опитаха да запалят колата на таксиметров бос в квартал Кючук Париж. Мерцедесът на Йордан Йорданов е бил полят със запалителна течност на улица „Димитър Талев”. Неизвестният, към момента, подпалвач е драснал клечката на една от гумите, но поради мокрото време е изгорял само каучука и е опушен калника. За случката сигнализира потърпевшият до редакцията на TrafficNews.bg

Йордан Йорданов, който бе собственик на две таксиметрови фирми под тепетата, се прибрал късно вечерта. Паркирал возилото си на обичайното място в задблоковото пространство и се прибрал. Тази сутрин, тръгвайки за обичайните си задачи, той забелязал, че предната лява гума е спаднала. Вглеждайки се обаче установил, че всъщност гумата е изгоряла. Усетил остра миризма на гориво по лявата част на колата и веднага сигнализирал до Първо районно.

„Дойдоха криминалисти и направиха оглед. Според мен палежът е умишлен, свързан с бизнеса ми, като подозирам че е поръчан от бившата ми жена – Красимира Польовска и още един господин - Стефан Балимезов. В момента съм на път да си върна бизнеса и това е вид отмъщение към мен. Няколко дни преди палежа бившата ми жена е извадила ограничителна заповед срещу мен. В същия период забелязах, че хора на Балимезов ме следят, обикалят около дома ми. Това е било забелязано и от мои приятели. Най-вероятно и снощи съм бил проследен до вкъщи и са видели къде съм паркирал ”, заяви Йорданов през камерата на TrafficNews.bg.

В продължение на 4 години Йорданов управлявал две дружества, предлагащи таксиметрови услуги - „Вивант груп“ и „Желон“. През 2015 година обаче в дружествата влиза Икономическа полици и данъчни, които установили данъчни измами в размер на 1 230 204 лева. Йорданов не е подавал годишни данъчни декларации, не е регистрирал дружествата по ДДС, не плащал корпоративен данък.

Йорданов бива осъден на затвор, като преди да бъде арестуван прехвърля фирмите на бившата си приятелка и брат й. По времето, когато е бил зад решетките се разделят с Красимира, а тя влиза в схема с Балимезов. Двамата започват да въртят бизнеса на Йорданов, прехвърляйки фирмите на други лица.

В момента Польовска е във владение на двете компании, по думите на Йорданов. „Много от шофьорите, които са работили за мен с години, отново се връщат при мен. До месец-два още коли, ще се прехвърлят отново към мен. Това е причината да започне тази вендета, присъща за 90-те години, мутренските години”, допълва Йорданов.

Какво разказа още таксиметровият бос може да видите ТУК: