316 нарушения са констатирани по време на специализирана полицейска операция, насочена към таксиметровите компании в Пловдив и региона.

Припомняме, че със заповед на директора на Fбластната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев  служители на „Икономическа полиция“ започнаха проверки  на  таксиметровите компании. Съвместните действия се осъществиха с представители на Териториална дирекция  на Национална агенция по приходите и  Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. В обхвата на специализираните инспекции влязоха повече от 250 юридически лица, регистрирани в сферата на таксиметровите услуги.

Такситата в Пловдив: - 17 милиона лева в бюджета за една година! На кого му пука?Ще извади ли на светло беззаконията в бранша поредната полицейска проверка?

Сред нарушенията, констатирани през последната седмица, преобладават  случаите  на неправилно спиране, паркиране и престой -  250. В рамките на осъществения контрол е засечен неправоспособен водач. Водачите на 12 автомобила са се движили със скорост над допустимата. Без обезопасителни колани са били 12 от шофьорите. Петима  са използвали мобилните си телефони по време на движение.  В хода на проверките са установени петима водачи, които са извършвали таксиметров превоз без необходимите документи, за което са уведомени съответните контролни институции.

В началото на месеца TrafficNews съобщи как таксиметрова компания се оказа регистрирана в бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи "Рада Киркович". 

Собственикът, Сергей Димитров /30г./ е дал адреса на ул. "Димитър Цончев" 11 , на сграда, която всъщност е необитаема. На този фрапиращ случай са се натъкнали пловдивски полицаи, които през последната седмица извършват масирани проверки по линия на таксиметровата дейност в Пловдив.

Таксиметрова компания се оказа регистрирана в неработещ дом за сираци в Пловдив30-годишният й собственик държи още 12 фирми