Консултативна среща между кмета Здравко Димитров и представителите на групите в Общинския съвет ще се проведе утре в заседателната зала на местния парламент. На нея ще бъдат обсъдени 8 важни теми от развитието на Пловдив. Те са свързани както с бюджета, така и с градския транспорт и капиталовата програма.

Първата точка е актуализацията на Бюджет 2020. На нея ще се дискутира състоянието на общинската хазна, както и какви са възможностите за корекции в бюджета. Освен това ще се обсъдят и възможностите за отсрочване на кредитните вноски по различни кредити и какво външно финансиране може да се осигури за капиталовата програма.

За градския транспорт има две теми – конкурсът за 8-те линии, който тече в момента и възможностите за създаване на общинско предприятие „Екологичен градски транспорт”.

Други точки са реформите в общинската структура – по какъв начин могат да бъдат слети различните предприятия. Ще се обсъжда и възможностите за възстановяване на Белодробна болница.

Групите в ОбС трябва да дадат своите предложения подхода при действие по отворената програма „Мелина Меркурий” към фондация Пловдив 2019.

Очаквайте подробности от срещата!