Разнопосочна информация дойде за тура на завърналата се в политиката Мая Манолова в Пловдив.  Обиколките в страната на лидера на т.нар.  гражданска платформа „Изправи се.БГ“ вече започнаха, а днес тя бе обявила две срещи с представители на два инициативни комитет.  Единият е с хората от парка зад хотел „Санкт Петербург”, а другия с членове на „Стоп на кариерите в Белащица“.

Оказва се обаче, че хората, които скочиха срещу кариерите в Родопската яка нито знаят, нито искат среща с Мая Манолова.

„Разпространена  е информация, че лидерът  гражданска платформа „Изправи се.БГ“  г-жа Мая Манолова ще има среща с Инициативния комитет „Стоп на кариерите в Белащица“ на 28 май 2020 г. от 12.30 ч. В интерес на истината, ние, членовете на ИК „Стоп на кариерите в Белащица“, Ви информираме, че искане за подобно участие и среща не е отправяно към нас, нито пък е инициирано от наша страна. Проблемите ни бяха успешно решени с акт на Министъра на енергетиката на 27 февруари 2020 г., поради което няма наши представители в мероприятията от обявената програма. 

Изказваме огромна признателност към всички представители на местната власт и общественици, които се застъпиха зад справедливите ни искания и лично на министър-председателя Бойко Борисов за предсрочното прекратяване на кариерната дейност в находище Белащица, но настояваме за коректност и достоверност по отношение на нашата обществена активност!”, пише в съобщението на инициативния комитет.

Самата Манолова вече няколко пъти си преписа заслуги за различни проблеми, които са били решени от местната и държавната власт. Според бившия омбудсман нейното появяване е основната причина за решаването на тези проблеми.  Хората от ИК „Стоп на кариерите в Белащица” бяха от първите, които видяха опити да се трупат политически дивиденти на гърба на техните проблеми.