За развитието на региона с изграждане на детски градини, жилища и добри условия за живот се застъпи новият кмет Здравко Димитров по време на предаването на властта в Областна администрация.

Градоначалникът изтъкна, че през последните 4 години, той и екипът му са работили много Пловдивска област да се превърне в най-бързо развиващата се в цялата страна. Въпреки че новите предприятия и заводи са частна инициатива, от администрацията са работили много, за да може финансовият капитал да бъде вложен именно тук. 

Изникват обаче проблеми с областния център в лицето на Пловдив предвид бурното развитие на областта, като това е най-видно по отношение на трафика. 

"Пловдив се превърна в туристическа спалня и ние не можем да позволим това. Около Пловдив се създадоха редица предприятия, където хората работят и живеят, но те ползват инфраструктурата на Пловдив, образованието, здравеопазването и всички други социални придобивки. Въпреки че предприятията са частна инициатива, ние трябва да намерим механизъм, с който хората около Пловдив да не се налага постоянно да идват в града. Това означава, че трябва да се направят жилища, детски градини и ясли, по-добри социални и здравни услуги. Така трафикът ще се разтовари, чистотата на въздуха ще се подобри, а и хората ще бъдат по-спокойни за себе си и децата си. В същото време, те ще могат да идват в Пловдив, да развиват културния и социалния живот", заяви Здравко Димитров. 

Той изтъкна още, че оставя редица проекти на новия областен управител Дани Каназирева и е сигурен, че те са в добри ръце. Кметът на Пловдив допълни, че Каназирева винаги ще има неговата подкрепа. 

След като встъпи в длъжност Дани Каназирева заяви, че първо ще се запознае с проектите и екипа. На този етап, новият областен управител на Пловдив каза, че не може да коментира дали ще има кадрови промени и дали ще докара свои експерти. Тя остава с досегашните трима заместници - Димитър Керин, Петър Петров и Евелина Апостолова.

Каназирева ще поиска спешна среща с директора на НКЖИ, за да се обсъдят възможности за запазване на Бетонния мост. В списъка с приоритети попада и среща с всички кметове на общини в областта. Каназирева заяви, че няма да дели кметовете по партийна принадлежност и бе категорична, че те винаги ще намерят в нея подкрепа.