„Разглеждам поста на областен управител като продължение на делото ми като общински съветник за законност, модернизация и децентрализация на страната”, заяви пред TrafficNews новият областен управител на Пловдив Йордан Иванов, който днес бе назначен на поста.

Официално: Йордан Иванов е новият областен управител на ПловдивРешението бе гласувано от Министерски съвет

„Поемаме ангажимент към всеки един жител на Пловдив област, че нито едно незаконно решение, прието от общинските съвети, няма да бъде проспано  от областна администрация и  ще бъде спряно в рамките на правомощията ми”, каза Иванов.

По-рано кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че той е диалогичен и отстъпчив човек и допълни, че за важните проекти на Пловдив трябва всички да работят в екип. Макар двамата да имаха редица спорове в местния парламент на Пловдив, Иванов също смята, че екипната работа е от значение, но няма да отстъпва от принципите си.

Зико за новия областен управител: Не зная дали разбира къде отиваАз съм диалогичен човек, отстъпчив съм в името на Пловдив, каза градоначалникът

„Не само със Здравко Димитров, а и с всеки от кметовете в Пловдив област ще бъда партньор и коректив. Смяната на поста от общински съветник  на областен управител не означава смяна на приоритети и политики, които съм защитавал до момента. Ще бъде партньор и  ще координирам дейността на институциите на централната власт. Също така ще защитавам стремглаво и непоколебимо проектите, които са важни за града и областта, не и на цената на компромиси със законността”, каза Иванов. Той допълни, че в хода на времето като общински съветник са спечелили немалко битки в ролята ни на опозиция, но не са успели да спрат множество незаконни решения, свързани с презастрояването на Пловдив.  

„Няма да изневеря на принципите, защото гласуваното ми доверие от премиера Кирил Петков и  лично ген. Атанас Атанасов е свързано именно с това, че няма да правя компромиси със законността”, каза новият областен управител.

След като стъпи в длъжност, той ще представи и всички проекти, над които смята да работи от поста, който заема.

„Законът за регионално развитие казва, че приоритетните проекти на общините се определят от общинските съвети чрез плановете за интегрирано развитие. След като стъпя в длъжност, ще поканя всички медии, за да ги запозная с приоритетните проекти, които смятаме да изпълняваме.  Ще защитавам и лобирам в политическия смисъл на думата проектите пред централната власт. Разбира се, Околовръстното шосе е един от най-важните проекти, които следва първо да се обърнем към него”, каза Иванов.