Смазващата победа на Георги Гергов на вчерашната градска конференция на социалистите в Пловдив, показаха нагласите към националното ръководство на  партията.  Гергов, който е лицето на вътрешнопартийната опозиция, показа, че почти цялата структура на социалистите е зад него, а хората, приближени до Корнелия Нинова изпадат все повече в изолация.

Още преди вота бе ясно, че основната битка на Гергов ще е  срещу т. нар. човек на Нинова в лицето Иван Петков – Бебето. Той бе подкрепен негласно по време на последното й посещение в Пловдив. Освен че Гергов събра 4 пъти повече гласове от Бебето и стана от раз председател на БСП, знакови лица на партията останаха извън Градския съвет.

Така въпреки че Бебето събра негативния вот срещу Гергов на тайното гласуване за председател, той не успя да събере нужната подкрепа, за да влезе в Градския съвет на партията. Още по-изненадващо е отсъствието от най-висшия орган на социалистите в Пловдив на доц. Георги Йорданов. Депутатът също не попадна сред 51-те членове на БСП, които ръководят партията. Той е от хората, които през последните месеци ясно показаха , че застават твърдо зад Корнелия Нинова. Йорданов бе и от пловдивските депутати, които поискаха оставката на Гергов с кърваво писмо.

Така на практика единственият приближен на Нинова, който го изтъква, остава дъщерята на депутата– Десислава Йорданова. Бившият общински съветник обаче влиза по право в него, тъй като е председател на районната структура на район „Западен”.

Градският съвет се състои от 51 социалисти, като 15 от тях са до 35 години. Всички членове на ГС на БСП-Пловдив са с висше образование – учители, университетски преподаватели, юристи, лекари, мениджъри, счетоводители, представители на малък и среден бизнес, има и студенти.

Всичко това се случва на фона на масовите уволнения на „Позитано” 20 от Корнелия Нинова през последните месеци. Тогава отговорни кадри на пловдивската структура бяха освободени от постовете им в централата на социалистите. Мотивът бе съкращаването на щата, предвид намаляването на субсидията. Въпреки че тогава някои от уволнените изявиха готовност да работят без пари, Нинова така и не ги възстанови на работа.

На последния пленум пък Георги Гергов открито нападна Нинова като заяви, че трябва да си ходи, тъй като е „вредна за БСП, вредна за България”.

Безапелационно: Георги Гергов е новият председател на БСП-ПловдивОбластният председател на социалистите спечели от раз тайния вот за шеф и на градските социалисти