Изключителна интересна рокада в пловдивската власт – двама висши администратори на практика си смениха местата. От утре в шефския стол на Областно пътно управление – Пловдив сяда Йордан Калев.  

Той е бивш зам.-кмет по строителството в Пловдив, като оглави общинската администрация в Партийния дом след уволнението на Димитър Кацарски. Преди това Калев бе гл. инженер на Община Пловдив. Това ще е втори публичен пост за него в рамките на три месеца.

След като бе освободен от Голяма община Йордан Калев стана зам.-кмет на район „Източен” при Иван Стоянов. Той обаче бързо получи повишение.

Повече от любопитно е, че директорското място в Пътното в Пловдив бе овакантено от Пламен Райчев. Той напусна поста си, за да стане зам.-кмет по строителството, който пост заемаше Калев допреди три месеца. Райчев обаче ще има по-орязани правомощия от Йордан Калев. Докато последният отговаряше за строителството, общинската собственост и устройство на територията, неговият наследник е с ресор „Строителство и инвестиции”. Другите два ресора отидоха при. Арх. Невена Балчева.

TrafficNews  научи, че до последно е имало битка за овакантения пост. Отново в челен сблъсък са влезели двете лобита на Здравко Димитров и Иван Тотев. Докато близките около кмета твърдо са настоявали друг да седне на овакантения пост, то ядрото в пловдивската организация на ГЕРБ са напирали това да е Калев.

Пламен Райчев предложил на неговото старо кресло да седне експерт от Харманли. Предложението обаче не било взето предвид от министъра на регионалното развитие и благоустройство. Оттам подписали заповедта за назначението на Калев в 16:00 днес , като се очаква той да бъде на работа утре. Той е прекъснал отпуската си, за да се яви на новото си работно място.

Очаквайте продължение за новите властови сблъсъци в ГЕРБ - Пловдив!