Десетки автобуси и автомобили със симпатизанти на ДПС са допуснати парк Росенец, като по неофициална информация има над 2000 души от регионите Силистра, Кърджали, Хасково, Разград и други.

На самия път към плажа полицията е направила кордон и недопуска хората от „Да, България”, начело с Христо Иванов. В кратките разговори между полицейския началник, който е сред полицаите и Иванов, първият обяснява, че няма как да допусне протестиращите към парка и плажа. Причината е, че те трябва да осигурят разделението на двете групи, за да не се стигне до конфликт.

Преди това сред протестиращите попадна и група със симпатизанти на ДПС, които бяха допуснати от полицията, като нямаше никакво напрежение между двете групи.

Христо Иванов заяви, че протестиращите отиват  пред Община Бургас, за да искат обяснение от кмета защо се стигна дотук

„Имаме съгласувано от полицията и разрешено от Община Бургас мероприятие. Ще попитам зам.-председателя на ГЕРБ и кмет на Бургас, защо след като вчера се говореше за етническо и гражданско напрежение, ние виждаме как полицията създава условия това да се случи. Ние нямаме проблем с хората от ДПС, призовавам хората от умереност и сдържаност”, каза председателят на „Да, България”.

От другата страна на блокадата е и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който към момента се въздържа от коментар.