Какви са критериите на една партия от ранга на БСП за листа за общински съветници за втория по големина град? Повече от ясно е, листи се редят по качества на възможните кандидати -  образование, опит, професионални успехи, лични достойнства и прочие.

При социалистите под тепетата обаче тези качества може и да не заемат първостепенна роля. На пресконференция днес местният лидер на „червените” Красимир Трифонов реши да размаха пръст на своите другари и, че който не работи, няма да види пост.

По думите му, цитирани от пресцентъра на социалистите: „БСП – Пловдив се готви за изборите за ЕП, а един от критериите за оценка на желаещите да бъдат в листата за местния вот ще бъде участието им в предстоящата кампания през май”.

Повече е от ясно е, че негласно партийната работа се цени високо и за нея има определени ползи в дадени моменти. Въпросът е обаче защо е нужно партийният лидер публично да прикани своите съпартийци да работят на изборите? Вариантите са няколко, а не е изключено и след последните страсти при социалистите, опозиционният лагер да са ударили на бойкот партийната организация.

Инак заявките на пловдивските социалисти са повече от категорични:

„Ще сложим край на 30-годишния преход и 10-годишното управление на ГЕРБ още на 26 май”, заяви оптимистично Красимир Трифонов. Той допълва, че и предсрочни избори са напълни възможни, ако БСП победят ГЕРБ на тези избори.

От прессъобщението става ясно още, че програмата на БСП за управлението на града - „Визия за Пловдив” ще бъде готова още преди евроизборите.