Отчуждителни процедури за реализирането на три от най-важните проекти през този мандат започва Община Пловдив, заяви кметът Иван Тотев. До края на годината трябва да стартират преговорите със собственици на терени на улица „Модър”. От южната страна все още има имоти, които трябва да бъдат взети от Общината, за да се реализира пробива „Модър-Царевец”. От Общината са преброили 15 имота, а сумата за придобиването им от Общината е 750 000 лева. 

По план дейностите по реализирането на пробива между „Южен” и „Западен” трябва да стартират до края на годината, а реализацията  му ще продължи между 18 и 24 месеца. Община Пловдив се надява да вземе държавно финансиране за обекта.

По различна схема ще предложи Община Пловдив за изграждането на булевард „Северен”. Там част от собствениците на имоти ще получат обезщетение с други парцели там, като по този начин ще се минимизират разходите. Финансирането на булеварда е осигурено с 30-милионния заем.

Подготовка с отчужднителни процедури за новия мост над Марица, който ще свързва „Западен” със „Северен” също ще започнат.  Мостът между „България” и „Копривщица” трябва да приключи до края на този мандат.

 TrafficNews.bg