37 от общинските съветници в Пазарджик отмениха единодушно решението си за продажбата на 368 дка гора над село Црънча. Това се случи днес, на извънредно заседание, а новото гласуване бе проведено, след като българският политик Делян Пеевски, който е и едноличен собственик на фирма „ Интръст“ ЕАД, заяви чрез писмо, изпратено до кмета на Пазарджик Тодор Попов, че ще дари 700 000 лв. на община Пазарджик, за да й помогне финансово и да не се стига до продажбата на парче от Родопа планина.

Одобрено бе и предложението да се върне статута на гората от частна общинска в публично-общинска собственост. 

Съгласно волята на дарителя трябваше да бъде отменено решението за процедурата-таен търг. С половината от обещаната сума ще бъде направен парк за отдих, който ще носи името „ Свети Георги Победоносец“ , а с останалите 350 000 лв. да бъде подпомогнат Волейболен клуб “Хебър“.

На извънредното засение днес, 4-ма съветници от БСП поискаха да бъде сформирана комисия, която да съблюдава изразходването на средствата от финансовата помощ, предоставена на община Пазарджик в размер на 700 хиляди лева, но предложението им не бе прието.

Црънчани спасиха древни находки, осуетиха иманярски грабежЖителите на селото благодариха на Делян Пеевски за голямото дарение и това, че спря продажбата на гората им