„Заставам пред вас по волята на хиляди български граждани,  за да потвърдя от тази трибуна, една от целите, които хората ни изпратиха от площадите – мутрите вън! Изваждането на мутрите от управлението на страната, не само на главните мутри, но и тези, които дълго време ги обслужваха и облагодетелстваха. Не може да има с тях коалиция”, заяви  Мая Манолова от парламентарната трибуна.  Тя каза, че дори и ГЕРБ да подкрепи правителство от партиите на протеста, тя няма да може да ги задуши с токсична прегръдка и да ги освободи от отговорност.

„Когато говорим за управлението на държавата,  трябва не само ново правителство, нов парламент, но това и което хората от площадите поискаха от нас – нов главен прокурор и регулатори. Трябва пълна ревизия на корумпираното управление. Днес внасяме решения за съставяне на комисия по ревизията, за да изплуват всички мръсни тайни и злоупотреби на властта, защото така изисква справедливостта”, каза представителят на ИСМВ. Тя заяви, че правилата трябва да се променят така, че повече в България да няма мутренско управление.

„Правилата за избори – ще ги изменим веднага, за да сме готови за предсрочни избори – 100% машинно гласуване , електронно гласуване, избирателен район извън граници, ще изчистим избирателните състави чрез активна регистрация. Ние сме платформата на активните граждани. Ние сме тук, за да защитаваме хората, които се трудят денонощно, за да осигурят благоденствие на своите семейства. Искаме по-малко бюрокрация, повече свобода. Искат независим съд, да ги защитава от посегателства, включително и от чиновници. Ние сме готови да предложим цялостна концепция за борба с корупцията, не само администрацията, но и  в образованието културата, медиите, правораздаването”, каза Манолова.  Тя каза, че България не е само най-бедната и корумпирана държава в ЕС, но и без средна класа, където  пропастта между доходите на шепата богаташи и хората, които свързват двата края, стана огромен.

„От днес България вече е друга, независимо дали ще има ново правителство, или ще има служебно и нови избори, ние сме готови, България се изправи и показа вратата на мутрите”, продължи Манолова.