Нова власт, нов кмет, нов екип, нов повей… Тази фраза бе изстреляна от зам.-кметът по финанси Илия Кирчев, който мотивира смяната на данъчната шефка Цвета Попова.  Почти всички от основния екип на бившия кмет Иван Тотев вече не са в Община Пловдив, а е твърде вероятно този списък да продължи да се увеличава.

От предишните зам.-кметове на Пловдив, трима останаха  на своите постове, а само един с изцяло същия ресор – Йордан Ставрев по Обществен ред и сигурност.  И от Георги Титюков, и от Стефан Стоянов бяха взети по един ресор, който бе даден на Анести Тимчев, за да се образува длъжността „Европейски политики и социални дейности”.  

От зам.-кметовете в последния мандат на Тотев само един се откъсна от публичната сфера. Това е уволнения по нареждане на Бойко Борисов  Димитър Кацарски. Зам.-кметът по строителство има шивашка фирма, както и търговски обекти. Неговият наследник на поста, който бе и гл. инженер на Община Пловдив Йордан Калев бе за кратко зам.-кмет на район „Източен”, а сега е директор на Областно пътно управление. Вицето на Тотев по транспорт Златин Велев е общински съветник от групата на ГЕРБ.  

Друг зам.-кмет, който имаше огромни правомощия – Розалин Петков е шеф на „Свободна зона” АД, която е със сериозно общинско участие. Александър Държиков, който пое културата във втория мандат на Тотев е председател на Общинския съвет.

Двамата шефове на най-големите общински предприятия – Иван Стоянов на ОП „Чистота” и Стоян Алексиев ОП „Паркове и градини” са районни кметове съответно на „Източен” и „Северен”.  Общински съветници са и бившите директори на „Старинен Пловдив” и  „Общинския инспекторат” – Йордан Илиев и Ангел Славов.  Началникът на „Радостни обреди” – Румяна Толова също е съветник, но от квотата на „Кауза Пловдив.

Мирослава Сукарева, която отговаряше за общинската собственост в Голяма община, вече има същата длъжност в район „Източен”. Местоработата, но не и длъжността смени Илиян Иванов, който е юристконсулт в район „Западен”, след като напусна дирекция „Правна” в сградата на „Стефан Стамболов” 1. Цвета Попова пък ще поеме към Министерството на финансите, след като бе освободена от  „Местни данъци и такси”.  Изпълняващият длъжността гл. архитект през последните години Юлияна Петрова се пенсионира