На свое заседание тази вечер Градският съвет на социалистите в Пловдив взе решение за снемане на политическото доверие от Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. Решението идва часове след официалното съобщение на Изпълнителното бюро, че ще бъде поискано градския лидер на БСП Георги Гергов да бъде изключен от партията. 

Изпълнителното бюро на БСП иска Георги Гергов да бъде изключен от партиятаСред мотивите са грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членовe, пишат от партията

Мотивите за единодушното решение на пленума са: системно нарушаване на Устава на Партията, некомпетентно ръководене на БСП и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията.

"В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история.2021 година е юбилейна за БСП и няма да позволим с Гьобелсов подход да бъде унищожена идеята ни и партията ни. Втората по големина организация в страната, каквато е пловдивската, остро реагираме на възприетата от националното ръководство практика да съобщава за взети решения през медиите. Категорично отхвърляме тази тенденция и се разграничаваме от действията на същото ръководство, които дори противоречат на основния закон за социалистите – Устава" заявяват от градското ръководство.

Социалистите от областта и страната не могат и не бива да останат безучастни срещу това арогантно погазване на уставните принципи и норми, които са организационният и морален фундамент на БСП. Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия, призовават пловдивските червени.