Обновяването на БСП в Пловдив е факт, на пръсти се броим старите в новото ръководство на партията. Имаме много младежи и хора до 40 години, заяви новият градски лидер на социалистите Георги Гергов. Той даде пресконференция с цялото ръководство на столетницата, за да отчете за изминалата градска конференция.

„Станишев ми се обади, за да ме поздрави. Това обаче не стори Корнелия Нинова”, каза с усмивка Гергов. Той заяви, че не иска да коментира повече председателят на БСП, но заяви:

„Аз моето лично мнение за Нинова съм го дал. Оказа се, че не познавам този човек. Тя няма право и да ми казва дали да си тръгна от партията или да ме изключи – това може да го направи само първичната организация, в която членувам”, каза Гергов. На въпрос дали ще приеме номинацията за председател на БСП, бизнесменът отговори, че не е решил още.

„Имам номинации от Лом, от Македония, от Северна България. Това е нормално. Но още не съм решил. Има много варианти за нов председател, не е само Кирил Добрев  - и Жаблянов и Красимир Янков са подготвени за този пост. Решението как да гласуваме ще го вземем след анализ”, каза Гергов.   Той ще продължи да съвместява двата поста на областен и градски председател. До края на годината обаче той ще сдаде поста за областен председател, тъй като няма право на повече от два мандата.

„Какво общо имам с ГЕРБ? През годините ми пришиваха всякакви етикети от свинар до олигарх… Сега съм бил с ГЕРБ, ДПС…  Какво трябва да се бия с юмруци, за да докажа, че съм от БСП? Това е моята партия – винаги съм бил от нея и ще продължа”, каза бизнесменът. Той поясни, че единствено е похвалил правителството за взетите мерки срещу COVID-19, защото на първо място е човешкия живот. Гергов каза, че не иска да коментира президента, тъй като не е негова работа, а каквото и да каже винаги ще бъде интерпретирано с вина към него.

Гергов каза, че през годините БСП са губили много избори в Пловдив – по различни причини, но винаги са се държали добре.

„Пловдив не в Видин, Враца и Монтана. Тук е синята крепост. Въпреки това резултати винаги са ни били добри. Ще го покажем на изборите.  Каквото и да говорим БСП си е БСП, винаги ще я има партията, когато дойдат изборите – ние си активизирахме нашите хора. Освен това се готвим да управляваме Пловдив, не бъдете изненадани”, каза лидерът на пловдивските социалисти.  Той отказа директно да коментира управлението на Зико, но каза, че ГЕРБ трябва да си носят отговорността и да си намерят пари. БСП от своя страна ще отстояват политиките си.