Започна националното събрание на ГЕРБ, което ще направи реформи в партията преди предсрочния вот. На него ще бъдат  избрани заместник-председатели на партията и нови членове на Изпълнителната и Контролната комисии.Освен това ще се предложат и промени в устава на ПП ГЕРБ. Заради епидемиологичната обстановка форумът ще бъде изцяло онлайн.

Двете пловдивски организации на ГЕРБ – град и област се събраха в хотел „Империал”, където ще участват в заседанието. Организацията под тепетата ще се представлява от 26 делегата, а от другите 17 общини са над 50.

Те ще бъдат в отделни зали, където ще гласуват по дневния ред. Към момента не се съобщени официално предложените промени.  Очаква се от Изпълнителната комисия да излезе Менда Стоянова, която също е делегат на събранието. На нейно място е възможно да има друг представител от Пловдив.

Почти сигурно е, че кметовете на София и Бургас – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов ще бъдат освободени като зам.-председатели на партията. Очакванията са освен Томислав Дончев, като заместник да бъде избран някои измежду Даниел Митов и Деница Сачева.

На места се очаква да има и нови областни координатори.

Гледайте НА ЖИВО: