„Няма никаква драматургия в оставката ми. Просто приоритизирам нещата. Предстои ми предизборна кампания за кмет, отделно съм зам.-председател на СДС на национално ниво.  Твърдо оставам в партията и ще работя за нея”, заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов, след като вчера бе приета неговата оставка като областен председател на СДС – Пловдив.  

Временно на поста председател н СДС – Пловдив област бе избран кметът на Калояново Георги Георгиев.  Очаква се скоро да се насрочи и процедурата за избор на нов председател  и ръководството на пловдивската структура.

Относно форматът, с който ще се яви СДС на местните избори, Кабаиванов заяви, че ще се водят преговори с ГЕРБ и други формации от десния спектър.  За всяка община ще се преценява поотделно, като не се изключва на места да има общи кандидатури, а за други да се търси взаимна подкрепа при балотаж.  

Емил Кабаиванов хвърли оставка като областен председател на СДС – ПловдивОбластният съвет на партията се събира тази вечер, за да насрочи дата за избор на ръководство