Изключително изненадващо назначение е направено в Община Пловдив – бившият  съветник от патриотите Иван Димов вече е част от екипа на Здравко Димитров. Той е назначен като експерт към главния секретар на Общината Ангелина Топчиева, а ресорът му е „Координация на структурите в Община Пловдив и връзка с другите институции.

 

 

През мандат 2015 – 2019 Иван Димов имаше два периода в Общинския съвет от групата на Патриотичния фронт(НФСБ и ВМРО).  Първият му престои бе от началото на мандата до октомври 2016 година. Тогава той отстъпи мястото си на арх. Цветелин Цоневски след решение на ВАС, който коригира мандатите на „патриотите” и „Кауза Пловдив”. След парламентарните избори през 2017 година той се върна в местния парламент на мястото на Александър Сиди, който бе избран за депутат. На последните избори Иван Димов бе на 9-то място в листата на местните националистически партии, но не успя да влезе в Общинския съвет. И двете листи той е бил от квотата на НФСБ.  На вота през 2019 година той бе и кандидат за кмет на район „Централен”. Той завърши на 5-та позиция с 6,82%.

Една от основните функции на Иван Димов на новия му пост е да лавира между отделните групи в местния парламент, за да успее да осигурява по-широка подкрепа на администрацията при техни предложения.

Бившият съветник през мандата си рядко взимаше участие в дебатите в местния парламент, като почти бе незабележим. Преди да влезе в Община Пловдив той е имал бизнес с търговия на подправки и хранителни продукти.