Петър Петров - един от доайените в организацията на ГЕРБ  в Пловдив, заемал редица постове в общинската и държавна администрация, се завърна в образователната сфера. От понеделник Петров е директор на училището в Богданица, като той се завръща на този пост 14 години по-късно. През всичките тези години, докато Петров бе в политиката, мястото му се е пазило,  а начело на школото е бил временно изпълняващ длъжността.

За тези 14 години в политиката Петър Петров бе районен кмет на „Източен”, депутат, народен представител, зам.-областен управител, а последно бе изпълняващ длъжността губернатор. Той бе сменен от служебното правителство, като е решил да се върна начело на школото в пловдивското село.

„Реших да се върна тук. Никога сферата на образованието не ми е била чужда, като в нея съм работил дълги години. Нещата не са се променили много, откакто бях тук – децата са си деца. Трябва да се обучават, да спортуват да играят”, каза Петров. Той заяви, че едно от първите неща, които ще направи е да върне името на школото. То е основано в началото на миналия век, като е носило името „Княз Борис I”.

По време на социализма то е преобразувано в ТВУ и интернат, преди отново да стане общинско училище.

По стечения на обстоятелствата въпросното училище бе хванато в нарушение по време на националното външно оценяване по български език и литература. Като от РУО извършват проверка за подменени листовки.   Това се е случило преди Петров да стане директор.

„Станала е някаква грешка с флашка, която не била чиста, а имала някакви други файлове. Виновните ще си понесат последствията”, каза Петров.