„Днес е време всички ние да поемем своята отговорност към гласа на избирателите, като поставим на първо място стабилността на държавата и по-добро утре.  Изправени сме пред здравни, икономически и социални предизвикателства. Една криза не може да се управлява с говорене, а с действия и взимане на решения. Често най-правилните са непопулярните. 840 000 български граждани гласуваха за ГЕРБ. Нито една от присъстващи партии не се доближава до този резултат, колкото и анализи и упражнения да се правят, победителят е само един и той е ГЕРБ, редно е да го признаете”, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ на парламентарната трибуна. Тя припомни, че ГЕРБ печелят пети парламентарни избори подред.

„За нас е ясно, че дългогодишните управления уморяват. Факт  е, че суверенът ни поставя на първо място. Хората ценят направеното от нас или не виждат добра алтернатива, с което да ни бие по резултат.  Ние получихме доверието на голяма част от гражданите. Ще предложим правителство, което от ден първи да заработи на високи обороти.  Правителството в оставката отчете 300 лева минимална пенсия, страната ни е в Банковия съюз, енергийно независима, учителите получават двойни заплати, общият ресурс за ковид кризата е над 4 млрд. лева.  Новите магистралите са 522 км.”, каза Атанасова. Тя допълни, че ако тяхното предложение не бъде подкрепено, отговорността ще бъде на втората партия и останалите формации, които се провъзгласиха за носителите на промяната.

„Време е да се спре мълчанието и формацията, която иска да управлява, да каже  краткосрочните и дългосрочните си цели, да видят управленски екип, да чуят нещо извън обичайните лозунги и заклинания. Предстоят ни важни и бързи решения”, заяви депутатът от ГЕРБ.

„Ангажирахме се да работим за връщането на нормалния политически диалог в името на националните интереси и преодоляването на кризата.  Призивът ни не бе приет, най-вероятно това поведение е продиктувано от липса на опит или лични амбиции. Наясно сме със своята отговорност, може да кажем, че омразата не гради, а само руши и дълбае пропасти в обществото”, каза депутатът от ГЕРБ.

„Време е шоуто да приключи, за разлика от шоуто - на политическата сцена няма скечове. Има отговорности, работа и разочарования.  Няма поздравления и аплодисменти. Политиката изисква смелост, а днес най-висшата форма на смелост е всички заедно да си подадем ръка и да възстановим диалога между нас и да опазим девиза на нашите предци – „ Съединението прави силата”, каза Атанасова.