Председателят на Общинския съвет Александър Държиков отправи сериозна критика за безотговорно поведение от страна на част от бащиците през последните седмици.  Напоследък все по-често се забелязва пълна зала с общински съветници, която с течение на времето все повече намалява, а накрая е на ръба и кворума.

„На последните сесии, сега включително, цели групи отсъстват.  Общинските съветници получават заплатата си за целите сесии, а не за определени точки - 2 или 3, да си свършат работата и да изчезват от залата.  Накрая на сесиите сме на ръба на кворума. Взимаме сериозни решения за доброто на пловдивчани, които изискват понякога и квалифицирано мнозинство,  С нашето поведение не сме пример как да се работи в името на Пловдив”, каза Държиков.

Преди по-малко от година общински съветници си вдигнаха двойно заплатите. Те взимат по около 400 лева за присъствие на една сесия. На практика, когато дойдат и се разпишат в папките за присъствие, техните заплати вече се начисляват. Цялата работа по време на сесиите трае между 3 и 4 часа – два пъти месечно.