Четирима останаха претендентите за нов председател на Градския съвет на БСП в Пловдив. В момента тече градската конференция на социалистите, като вече делегатите гласуват за нов председател и Градски съвет.

От седмината номинирани за шефското място трима си дадоха отвод преди вота - д-р Любомир Паунов, Йордан Василев и досегашният председател Красимир Трифонов. Така при тайния вот делегатите ще гласуват за някого измежду Георги Гергов, Иван Петков – Бебето, Христо Бозуков и Юри Хоптериев.

Красимир Трифонов отчете мандата и направи анализ на ситуацията в страната.   

„Провеждаме настоящата Конференция в сложна и безпрецедентна по своя политически, геополитически и здравен характер обстановка. Информационният поток е доминиран от тревожни новини от света, a родният политически пейзаж е допълнително замърсен със скандали. Хората са уплашени и никой не може да ги вини за това, но апокалиптичният тон на политически лидери не помага. Запазването на здравия разум в тази криза е първостепенна задача на обществено ангажираните фигури.“, заяви Трифонов пред форума.  

Областният председател и фаворит за поста Георги Гергов заяви, че ситуацията в действителност е тежка, но въпреки това има надежда.

„Нека не бързаме с изводи за генералното състояние на партията, защото трябва да си кажем- ние подмладихме БСП“, каза Георги Гергов и покани районните председатели до себе си, за да покаже, че петимата  от шестимата са под 40 години.  В допълнение подчерта, че делегатите са 50 процента нови и млади хора”

Той напомни, че БСП е партия с цел и кауза, които имат идеологическа основа.  „Може да спорим, може да си говорим, но да се плюем, не е другарско“, обясни, той и призова на това масово явление да се сложи край.  Георги Гергов подчерта, че от тази конференция трябва да се тръгне на битка за хората, за младите, за бъдещето.